For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere
Hvad kan betale sig bedst? Leasing eller køb?

Køb vil fortrænge leasing - og dog...

Efter skatteministerens indgreb mod den såkaldte “leasingfidus” den 28. februar, er bilbranchen begyndt at finde sine ben igen, og køb ser ud til at fortrænge leasing. Særdeles favorable indbytningspriser på gamle biler og billån på omkring 4 procent gør det for mange bilejere indlysende logisk at skrotte den gamle benzinsluger og købe en lille økonomibil som en tredørs Toyota Aygo til 83.673 kr. inkl. levering. Især fordi den for tiden kan fås til 856 kr. om måneden! Det er Danmarks laveste ydelse, skriver dagbladet B.T. lørdag den 17. marts. Dog skal man have 20.000 kr. i udbetaling for at få ydelsen derned.

Privatleasing taber

Køber man Aygo’en over 96 måneder, kommer man sammenlagt i alt af med 102.176 kr. Det er 22,1 procent mere end ved kontant køb. Sammenligner man med de tilbud, der tidligere var på privatleasing, typisk 1.495 kr. om måneden med en førstegangsbetaling på 15.000 kr., taber privatleasing stort. Det ville løbe op i 173.520 kr. med to leasingaftaler á 48 måneder. Ganske vist er der service og udvidet garanti med ved leasing, men de 71.344 kr., der er i forskel, er mere end rigeligt til syv eftersyn á skønsmæssigt 2.500-4.000 kr., især hvis man sender sin service og sine reparationer i udbud via en værkstedsportal som f.eks. Autobutler.

Toyota Auris billigst i låneomkostninger

Men selv om Toyota Aygo har den laveste ydelse, er det faktisk ikke det bedste finansieringstilbud, avisen har fundet. Det er på en Toyota Auris til 201.768 kr. Her er de samlede omkostninger kun 17,5 pct. højere end kontantprisen.

Listen over undersøgte biler ser således ud med de billigste finansieringstilbud først:

Tal også med banken

Listen viser med al tydelighed, at man også skal kikke på låneomkostningerne, når man køber bil. Oprettelsesgebyret på lånet kan være ret højt, og det kan ikke trækkes fra i skat. Så en samtale med banken også kan måske lønne sig i stedet for at benytte sig af forhandlerens lånetilbud. Det kan ske, at bankens rente er lidt højere, men så kan man forhandle om oprettelsesgebyret. Og så bliver regnestykket måske bedre.

Få 3 tilbud på reparation

Audi uændret

Til slut lige en bemærkning til overskriften “Køb vil fortrænge leasing – og dog…”. For mens det er tydeligt, at leasing af små, billige biler er en dårlig forretning og sådan set altid har været det, så er der sket ændringer for de store biler. Audi Danmark gik forleden ud og oplyste i store annoncer, at deres kunder kan glæde sig. Efter at have regnet på skatteministerens nye regler, kan Audi konstatere, at deres priser, deres privatleasingpriser og beskatningsgrundlaget ved erhvervsleasing kan holdes uændrede, da Audi også før indgrebet – tilsyneladende – havde realistiske priser og beskatningsgrundlag. Man kan således stadig privatlease en Audi A1 Sportback til 2.550 kr. om måneden.

Mercedes-Benz stiger

Anderledes med Mercedes-Benz. De har sat priserne op. Beskatningsgrundlaget på en B 180 BlueEffiency stiger med 24.000 kr., hvilket udløser en skattestigning på 230 kr. om måneden for bilister, der har sådan en som fri firmabil. C 180 CD BE stiger med 28.000 kr. i beskatningsgrundlag, og det udløser en ekstraskat på 260 kr. om måneden. For en E 220 CDI BE er de tilsvarende tal 40.000 kr. og 375 kr. Privatleasingpriserne har Mercedes-Benz ikke oplyst om – endnu.

BMW, der har sendt 80-90 pct. at sine biler på markedet som leasingbiler, sidder formentlig også ved nogle rødglødende regnemaskiner lige nu. Der er meget på spil.

Få 3 tilbud på reparation

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Få 3 tilbud » Få 3 tilbud »

Fordele med Autobutler

  • Få 3 tilbud fra værksteder nær dig
  • Spar 20-40 %
  • 3 års fuld garanti på arbejde og reservedele

Vi står klar til at hjælpe dig! Kontakt os på email eller ring på 77 34 32 21

Trustpilot
God 8.6 / 11826 anmeldelser

Få 3 tilbud nær dig

Vi har 283 kvalitetsværksteder klar til at hjælpe.

Få 3 tilbud

Alle bilreparationer