For at give dig den bedste oplevelse hos Autobutler bruger vi cookies. Ved at klikke rundt på sitet accepterer du brugen af cookies. Læs mere

Vores blog om biler

Danskerne har fået øjnene op for de frie værksteder

Bilservice


For blot tre år siden havde de autoriserede værksteder godt fat i bilejerne når det kom til service på bilen. Det på trods af at der lovmæssigt har været frit værkstedsvalg siden 2002, således at garantien ikke bortfalder fordi man fravælger et autoriseret værksted. En ny undersøgelse fra værkstedsportalen autobutler.dk, viser dog, at danskerne nu har fået øjnene op for de frie værksteder.

Værkstedsportalen autobutler.dk har spurgt 1.208 danske bilejere om deres forhold til bilen og deres værkstedvalg. Hele 80,7 % af de adspurgte svarer, at det ikke har betydning for dem, at værkstedet er autoriseret når bilen skal ordnes. Derimod er det pris og ikke mindst kvalitet der stikker ud som vigtigste målestok.

Autobutler.dk værkstedsportal - 3 tilbud på din bilreparation

»Prissammenligningssider, brugeranmeldelsessites og uafhængige formidlingsportaler er alle med til at skabe gennemsigtighed på nettet. Specielt vurderinger fra andre der ligner os selv, vægtes meget højt af forbrugerne i dag. Det skaber simpelthen tryghed, når man får noget anbefalet«, siger forbrugerekspert og lektor på Institut for Marketing og Management ved Syddansk Universitet, Jan Møller Jensen.

Frie og autoriserede værksteder får stort set samme bedømmelser

Nogle af de bilejere der angiver i undersøgelsen, at det er vigtigt for dem at bruge autoriserede værksteder, fortæller, at det primært er fordi, de kører ny bil, og at det giver dem en vis sikkerhed. Andre synes at de oplever, at kvaliteten på de autoriserede værksteder er bedre. Der er dog ikke noget der tyder på, at kunderne på de autoriserede værksteder er mere tilfredse med det arbejde de får udført, end bilejere der benytter de frie værksteder:

»Det er her en portal som vores skaber gennemsigtighed. Vi sørger via vores ratingsystem for at brugerne videregiver deres oplevelser efter de har fået udført en opgave. På den måde kan bilejeren altid tjekke kundernes tilfredshed med lige netop de værksteder som har afgivet tilbud. Vi kan se på de anmeldelser vores tilmeldte værksteder har modtaget, at forskellen mellem de autoriserede og frie værksteder er meget lille«, siger adm. direktør og partner hos autobutler.dk, Christian Legêne.

Autobutler.dk værkstedportal - spar op til 40% på værkstedsregningen

Det fremgår af anmeldelserne, at de autoriserede værksteder får en gennemsnitlig bedømmelse på 4,3 ud af 5 for serviceopgaver, mens de frie værksteder opnår et gennemsnit på 4,4 ud af 5 på samme type opgave.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

FDM stikprøvekontrol
FDM har stikprøvekontrol af værkstederne på Autobutler. Det sikrer, at kun de bedste mekanikere er med.
Prisgaranti
Med prisgaranti på alle opgaver er du sikker på altid at få den bedste pris.
Fair pris
Sammenlign priser hos flere værksteder.
2 års ekstra garanti
Vi sikrer dig med to års garanti på al service- og reparationsarbejde.

Få 3 tilbud fra værksteder nær dig

Vi har over 450 kvalitetsværksteder klar til at tage imod din bil. Det er hurtigt, nemt og sikkert. Det er gratis og uforpligtende

Få 3 tilbud

Vi kan hjælpe dig med alt på din bil