Mekaniker skifter hjul på bil

Alt om sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk - hjulskifte og dækskifte

Når sæsonerne skifter fra sommer til vinter og retur, er det også tid til at skifte hjul eller dæk på bilen. Men hvordan er det nu med hjulskifte på bilen? Behøver man virkelig få foretaget dækskift mellem sine sommerdæk og vinterdæk? Og er helårsdæk overhovedet værd at overveje?

Læs hele artiklen - Alt om sommerdæk, vinterdæk og helårsdæk - hjulskifte og dækskifte

Her er en liste til forårstjek af din bil

Forårsklargøring: Gør din bil klar til foråret

Har du overvejet at springe det årlige forårstjek over på din bil? Måske virker det som en besværlig opgave, men faktisk er det en investering, der kan betale sig. Især hvis du ønsker, at din bil skal holde længere og bevare sin værdi ved salg.

Foråret bringer ikke kun grønne blade og solrige dage, det bringer også opgaver såsom forårsrengøring af både hus og bil - opgaver, der kan virke overvældende for mange!

Men ligesom huset har godt af at få en omgang med støvsugeren og karkluden, har også bilen behov for at blive forårstjekket for småproblemer både udvendigt og indvendigt.

Læs hele artiklen - Forårsklargøring: Gør din bil klar til foråret

Serviceeftersyn af din bil - hvad bliver tjekket?

Guide til Bilservice - Hvordan foregår et bilservice?

04 december 2023, 10:11

Hvis du aldrig har taget din bil til service før, kan du måske være lidt nervøs for, hvordan det kommer til at gå.

Mekanikere kan bruge nogle andre ord og vendinger, end du er vant til, så du går derfra lettere forvirret og måske utryg ved hele situationen. At forstå, hvordan et bilservice foregår, kan være afgørende for at mindske usikkerhed og skabe tryghed, især for dem, der aldrig har oplevet det før.

Selv hvis du har været til service før, kan det stadig være en god ide at opfriske, hvad det er der sker ved et bilservice, for at give dig ro og tryghed.

Læs hele artiklen - Guide til Bilservice - Hvordan foregår et bilservice?

Hvornår er det tid til at skifte tandrem?

Alt om tandremmen – hvad, hvornår, hvordan og hvorfor

17 november 2023, 14:48

Tandremmen lever måske et lidt stille liv, sammenlignet med bilens mange andre dele. Den er skjult af sin beskyttende kappe, og du mærker først, at noget er galt, når den knækker. Men så er det for sent, og derfor er der sat nogle kilometergrænser på de forskellige bilmodeller, så du ved, hvornår tandremmen skal skiftes.

Læs hele artiklen - Alt om tandremmen – hvad, hvornår, hvordan og hvorfor

Ti måder at se din gearkasse skal på værksted

10 tegn på at det er gearkassen eller koblingen den er gal med

17 november 2023, 13:15

Ved du, hvilke tegn du skal være opmærksom på, når det kommer til din bils gearkasse og kobling? At køre med en gearkasse eller kobling, der er i stykker, kan direkte påvirke din og andres sikkerhed, men også ende med at give dig en langt større værkstedsregning, end hvis du fik den repareret med det samme.

Læs hele artiklen - 10 tegn på at det er gearkassen eller koblingen den er gal med

Alt du behøver at vide om Adblue

24 august 2023, 13:42

Optimering af Bils Ydeevne og Miljøvenlighed med Adblue: En Guide

I en tid, hvor miljøbevidsthed og bæredygtighed er i højsædet, spiller Adblue en afgørende rolle i at forbedre både din bils ydeevne og dens miljømæssige påvirkning. I dette blogindlæg vil vi udforske, hvad Adblue er, hvordan det fungerer, og hvilke afgørende fordele det tilbyder bilejere.

Læs hele artiklen - Alt du behøver at vide om Adblue

Bildæk er punkteret

Sådan skifter du et punkteret dæk

Det kommer altid ubelejligt når du punkterer. Det er lige når du har allermest travlt, og så skal du til at tænke på hvordan du skifter dæk, samtidig med, at du skal flytte aftaler, få andre til at hente børnene, eller hvad der nu var årsagen til, at du skulle af sted._ I den situation er det rart at kunne skifte sit dæk selv, så du ikke bliver forsinket i op til en time, før vejhjælpen når frem. Her får du guiden til hvordan du skifter dæk, så du har den i baghovedet, når du en dag får brug for det.

Læs hele artiklen - Sådan skifter du et punkteret dæk

Få dit kørekort: Alt du behøver at vide om teori- og køreprøver samt kørekort pris

26 januar 2023, 13:08

Skal du i gang med at tag dit kørekort til alm. personbil, generhverve dit kørekort eller er du bare nysgerrig? Vi hjælper dig med at få overblikket over hele processen. De forskellige regelsæt og dykker ned i teoriprøve, køreprøve, fornyelse af kørekort samt hvad det koster at få et kørekort.

Læs hele artiklen - Få dit kørekort: Alt du behøver at vide om teori- og køreprøver samt kørekort pris

Tips til brede bildæk

Bredere dæk på bilen - hvad skal man være opmærksom på?

03 december 2022, 14:39

At skifte til bredere dæk og fælge er en betydelig investering, og det er afgørende at nøje overveje fordele og ulemper, før du træffer beslutningen om at opgradere din bil.

Der er i princippet ikke nogen forskel på normale dæk og brede dæk. Men definitionen er, at normale dæk er omkring 200-215 mm i bredden, mens brede dæk er mere end 225 mm brede.

Læs hele artiklen - Bredere dæk på bilen - hvad skal man være opmærksom på?

Læs mere

Få tilbud nær dig

Vi har 199 uafhængige værksteder klar til at hjælpe.